maanantai 25. huhtikuuta 2011

Xena Att:llä 25.4.2011


Voi VINDE!!!

On sitte semmonen olo, ettei taas tiädä oliko agility kivaa vai ei. Vapaa-päivänä herää ennen kuutta ja ajaa 100km silmät ristissä kisoihin vaan todetakseen kolmen startin jälkeen, et paska reissu mut tulipaha taas tehtyy. Se hyvä draivi tuntuu vaan jotenki taas kadonneen. Ja mulle on aina nää aamukisat ollu ihan perstä, et ei siin valossa voinu kauheesti edes odottaa. En ota kantaa oliko hyvä vai ei, et yli-tuomarina toiminu Luomala ei tuomaroinu kakkosia vaan varalla ollu Marjo Heino. Mut sen sanon, et hään radoilla meil tulee aina outoi virheitä. Silti Marjon radat on tavallaan ihan kivoja, ku ne on niin erilaisii, mitä muilla E-Suomen tuamareilla. Tulee vähä vaihtelua.

Niiku just nää radan alut on aika erikoisia. Ekassa oli seinän viäressä radan pituus-suuntaan nähden poikittain kaks hyppyy. Eka sisään ja toinen ulos. Siitä mentiin puomille, minkä alla oli keskellä putki. Startti muuttu yllättäin kaaoksexi, ku Xena alko riuhtoo just ku mää olin saamas pannan irti. No remmi kiärty sen rungon ympäri ja ku sitä siin selvitin, polte pään sisäl kävi jo siätämättömäksi. Ja ku puami tuli jo kolmantena, ni en kerinny pääsee tilanteen päälle. Nyt on sit taas tullu tota keinu-hölmöilyykin. Ja siit en kyl ota ite syytä. Toiset perättäiset kisat, ku ekal vedolla Xena hyppää pois ennen pualta välii ja kiallon jälkeen tekee taas oikein. Ja seuraavas startissa suarittaa keinun täydellisesti. Se on hei aito pyreneesi, eller huur? No kumminkin kympillä tultiin maaliin ja vajaa 7s miinusta ja 5. sija.

Taas tartti jotenki toipuu järkytyksestä, eli lenkille miettii syntyjä syviä. Siin lähellä on hyvä reitti, mikä kulkee Tsaun hallin ohitte a siällä poikettiin tekemäs puomia sillai kun se kuuluu tehä. Vanha viisaushan kuuluu, et kyl se treeneissä osaa ;-D
Toka veto oli alultaan viälä oudompi edeltäjäänsä. Ne kaks ekaa hyppyy oli tuotu vähä keskemmälle ja nyt ykkönen mentiin ulos ja kakkonen sisäänpäin. Ja sinne olis tuomarin mukaan tarvinnu mennä ajoissa odottelee, et kisat kulkee joutusasti. Millä helvetillä kuuman koiran viät lähtöpaikalle odottamaan, jos se paikka on melkein keskellä kenttää??????
Nyt tartti turvautua vanhaan luotettavaan " koira kainalossa" metodiin. Ja se toimi pirun hyvin. Mää en jääny yhtään jälkeen, kun heti tehtiin uukkari. Kolmos-hypyn jälkeen puominalus putkeen, käännös vasempaan pituus ja putki. Mää tiäsin, et ku Xena siältä putkesta tulee, ni se tulee siältä helvetin lujaa. Mää sitä yritin ennen ylösmenoo himmata, mut en vaan onnistunu tarpeex ja alastulo jäi 10cm vajaaxi. Tää oli siis videotarkistuksen tulos. Tuomari oli viälä enemmän myähässä ku mää, mut varmaan Xenan liikkeistä päätteli, ettei kontaktii ollu. Xena oli kyl hianosti kuulolla ja keinukin suaritettiin täl kertaa upeesti. Olis se ollu hianoo ottaa tosta nolla-voitto, ku aikakin oli yli 10s miinuksella. Ja taas 5. sija.

Päivän viimisessä rupes jo näkymään toi aikanen aamu, sekä mun et Xenanki menossa. Ohjaus ei enää ollu niin tarkkaa ja virhettenki valossa tää oli mein paskin rata. Alku oli ny vähä perinteisempi. Hyppy, rengas ja tiukka käännös putkeen. Takakiertoiselta hypyltä Aa:lle. Ja siitä pamahti eka 5. Kamera oli sijottunu sillai, ettei kontakti pintaa näkyny mut sen paikan kyl olisin halunnu nähä uudestaan ja olin jo radalla vähä hölmistyny ku känny nousi. Putken jälkeen tultiin A toiseen suuntaan. Xenan lentorata oli lähes identtinen ja ainaki 15cm kontaktilla. Sitte oli kolme hyppyy puoli-ympyrän muodossa. Toisen jälkeen mää oli tekemäs valssia ja ohimennen Xenan korva hipas mun kättä, ni kehtas tuomita kosketuksexi senkin. Puomilta piti taas kääntyy tiukasti vasempaan ja mää kun nykyään haluun välttää hylkyjä, ni rupesin varmistamaan sitä käännöstä ja kontakti jäi sen takia pualitiehen. Reilu 6s miinusta sija 7.

Taisin summata tään päivän ajatukset jo heti alussa, eikä ne oo täs naputelles mihinkää muuttunu. Best goes and shit flows =DDD. No ei, kunnon satakuntalaiseen tyyliin täytyy kumminki vähä omaa kehua ja syyttää olosuhteita. Eli oltiin me pirun hyviä, mut meil oli vaan huano tuuri ;-) Palataan asiaan jo vajaan viikon päästä.


Xena kiteyttää asian: Blääääh!!!!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Ei kannata luovuttaa eikä lopettaa! On vain yksi vaihtoehto: KÖR SÅ DET RYKER! NOLLAN ÄR SNART HEMMA!

:) Kannustajat Hurrilassa