perjantai 10. kesäkuuta 2011

Xena Mansessa 5.6.2011


Moron nääs!

Ei taas tuu tääkään kisa-raportti ihan ajallaan. Mää oon niinpali duunannu mein puutarhaa, et ei oo meinannu tunnit riittää vuorokaudessa kun kumminki on tarvinnu vähä nukkuukin jossain välisä. Mut pakko tää on kumminkin hoitaa, kun kukaan ei kuitenkaan pysty elämään ilman sitä tietoa et mikä meil tällä kertaa meni pieleen :-)
Mun ei taaskaan, niinku viimexkään pitäny mennä Mansesteriin kisaamaan. Mut siältä mää kumminkin itteni taas löysin. Onnex oli lämmin aurinkoinen päivä, ni siälä oli ihmisen hyvä olla.

Niinkun monta kertaa aiemminkin tänä vuonna ekaa rataa tuomaroi Heinon Marjo. Ei mulla henk.koht. oo mitään Marjoo vastaan, mut oon tänä vuonna ollu sen verran monta kertaa sen radoilla, et alkaa jo ärsyttämään se saarna mitä se puhuttelussa pitää. Ku sen mielestä täytyy seuraavan koirakon olla lähtöpaikalla jo ennen ku edellinen ehtii maaliin. Ehkä se tollasen rauhallisen rodun kans onnistuukin. Mut Xena on pyreneessi ja vilkas sellanen. Niinku tiätte, ei sellasta voi viädä radan reunaan kattoo ku joku toinen on viälä siällä.
No en mää siitä kauheesti oo välittäny, vaan oon menny ihan sillä tyylillä mikä meille sopii. Nyt meil oli ihan siisti toi lähtötilanne. Mää talutin Xenan ekan hypyn taa ja istutin sen ja irrotin pannan. Ja sitte jo lähettiinkin. Kaks ekaa hyppyy oli suoraan ja siitä reilu 100 astetta oikeelle. Mul tuli kiire jo kakkos-hypyllä ja Xena oli aikeissa vetää siitä ohi. Mut mää menin hassusti kylki edellä eteenpäin, eikä tullu kieltoo. Kolmoselta käännyttiin 180 astetta vasempaan ja siitä putkeen. Siitä A:lle, tiukka oikee hyppy ja putken väärän pään ohi oikeeseen rööriin. Mää olin alunperin suunnitellu sen ekan putken jälkeen olevaniA:n oikeella puolella ja sen hypyn jälkeen vartaloharhautuksella vieväni Xenan oikeeseen putken päähän. Mut kattelin et aikasemmat koirakot hyllytti aika reteesti tossa kohtaa, vaix kropan asento olis ollu kuinka oikee. Mun ratkasu osottautu taas oikein onnistuneeksi. Pari hyppyä, putki, hyppy ja kepeille rysty-puolelta. Joskus meil oli ongelmana toi sisäänmeno. Mut nyt on tullu ongelmax toi ulostulo. Eli Xena jostain syystä oikasee tokavikalta kepiltä. Pujon jälkeen mentiin taas se A:n jälkeinen hyppy, misä oli viälä härsynä putken pää. Ja siitä ku käännyttiin n. 180 stetta puomille, ni oli viälä A härsynä. Pitkä oli Xenan kaarros, mut onnistu kumminkin kääntymään puomille. Alastulossa oli taas komee hyppy, eli ei tarvii protestoida. Loppuun rengas ja pari hyppyy. Maalissa kympin tuloksella, eli parempaan suuntaan ollaan taas menossa, ku on virheet puoliintunu ;-) Tulos riitti kolmanteen paikaan. Ruokasäkin lisäx saatiin palkinnoxi Dexalin urheilujoumapullo ja Luhdan pyyhe. Se oli muuten sen värinen(oranssi) et tiedän ainakin yhden Kojkkeri-ohjaajan joka varmasti himoitsis sitä :-)

Tokaan kisaan vaihtu tuomarix Allan Matson. Nimi oli kyl tuttu jo vuosien takaa, mut koskaan ei oltu samoihin kisoihin eksytty. Mää odotin ihan innolla jotain old-school rataa, mut toisin kävi. Alussa oli sellanen hyppy-syherö, ettei paremmasta välii. Esteet oli pirun pienillä väleillä, et tiesin jo etukäteen ongelmia tulevan. Loppujen lopux tolta radalta ei sitte paljo kerrottavaa tullukkaan. Sillon ku meitä kuulutettiin radalle ja lähettiin käveleen starttiin, ni yks portsu käveli mein takaa liian läheltä. Xena otti siitä kauheen siepin, enkä mää enää ehtiny sitä rauhottaa. Ja sitte se viälä riuhto pantaa irrotettaessa ja kuumentu viälä entisestään. Siitä alun hyppy-kimarasta selvittiin vitosella, mut sen jälkeen oli tosi tiukka käännös ja lyhyt matka putkeen ja Xena jäi siinä mun taakse ja veti väärään reikään. Eikä se sen jälkeen enää kuunnellu yhtään. Hyppi ja näykki ja veti seuraavanki putken väärinpäin. En mää silti siitä lannistunu. Joskus täytyy koiranki päästellä höyryjä. Silti täl kertaa ne oli aika kalliit henkoset, ku Tamski ei hualinu Smartum seteleitä, millä mää olin varautunu kisat kuittaamaan. Aika outoo ku kaikki muut seurat on ne tähän asti hualinu.

Kivaa meil Xenan kans silti oli ja seuraavax on varmaan viälä kivempaa juhannus-kisoissa.
Et siihen asti hyvää Juissia vaan kaikille!

Ei kommentteja: