sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Xena Att:llä 2.3.2013

Hellohellohello!

Ihan liian pitkä kisatauko päättyi nyt. Niikun aikasemmin tuli kerrottua et Xena kävi kohdun poistossa ja sen takia jäi tammikuun kisat väliin. Mut nyt on kaikki niinkuin ennenkin. Mää laitoin itteni tänään ihan kunnolla likoon. Mul oli etukäteen sovittu et vedän treenit Lumo-hallissa. Aattelin et ihan hyvin ehtii kun eka startti Turus on vasta viideltä. Noh, ennen yheksää Poriin ja puolen päivän jälkeen kotiin.Vähä apetta ja unta ja volkkari kohti Turkuu. Just sopivasti ennen lähtöö oli viälä alkanu pyryttää lunta. Et ihan kiva automatka tiedossa.

Medeillä oli tänään kaikki kisat Minna Räsäsen ratoja. Mul on todella hyviä muistoja Minnan radoilta alemmissa luokissa, kun molemmat nousut tapahtui just hänen radoillaan. Mut nyt kohdattiin ekaa kertaa kolmosissa ja täytyypi sanoo et oli pienoinen shokki. Radat oli kaikkee muuta kun helppoja. Kivoja kyllä, mut helvetin haastavia. Siitä kertoo myös lukuisten hylkyjen määrä.

Ekalla radalla ensin kaks hyppyy suoraan eteen ja kolmas vasemmalta takaa kiertäen. Kakkosen jälkeen Xena pääsi vähä eteen, mut onnex olin ite vasemmalla ja valssin kautta sain sen kiertämään kolmosen takaa. Sitte loivasti vasempaan kepit ja suoraan edessä hyppy takaa kiertäen. Ja siitä samaan suuntaan putkeen. Putken jälkeen tiukasti oikeelle ja valssin kautta hypyn taakse ja kääntäen vasempaan puomille. Alastulo oli taas siinä hilkulla, mut videolta pystyy näkemään et tuomari vähä mietti et nostaako käden vai ei. Nosti kumminkin. Sen jälkeen 90astetta vasempaan hyppy takaa ja puomin alle putken oikeeseen päähän. Loivasti vasempaan hyppy ja putkeen. Ja viälä vasempaan kaartaen seuraavaan putkeen. Sitte tultiin hyppy-härdelliin misä suurin osa koirakoista hyllytti. Putken jälkeen oli vierekkäin kaks hyppyä. Ja vasemman puoleinen piti vetää ekaks takaa kiertäen ja sen jälkeen seuraava toiselta puolelta. Mää aattelin et seison niitten hyppyjen välissä javedän Xenan sylkkärillä sille takakiertoiselle. Ajatus oli kyl hyvä. Nojasin vaan huomaamati vähä sen hypyn suuntaan ja ohjasin Xenan hyppäämään vika suuntaan. Se on joskus niin pirun pienestä kiinni.

Tokan radan alku oli meille paljo helpompi kun ekassa, Toka hyppy oli takakiertoinen ja se antoi mulle enempi aikaa. Nää startit kun nyt on mitä on:o) Takahypyltä suoraan u-putken oikeeseen päähän ja siitä vasempaan A ja sen jälkeen loivasti vasempaan hyppy ja 90astetta oikeelle hyppy ja vieressä toinen toiseen suuntaan. taas 90 astetta oikeelle kepeille.Taas jouduttiin siihen mein yhteen kiroukseen kun mennään liian lujaa kepeille. Alku voi mennä hyvin mut hetken päästä Xenan rytmi menee sekasin ja joudun korjaamaan. Kepeiltä hyvin loiva oikee hyppy ja tiukka vasen takakiertoinen hyppy. Loivasti oikeelle hyppy ja taas putkee puomin alle. Nyt seuraava hyppy olikin takakiertoinen ja siitä taas pitkään putkeen, Ja eka radan tavoin myös seuraavaan putkeen. Ja siitä vasempaan putken toisen pään lähelle ja takakiertoinen hyppy. Mallikkaan "jaakotuksen" myötä vasempaan puomille.Siitä tiukasti vasempaan takakiertoinen hyppy, 90astetta vasempaan hyppy eteen ja maaliin.
Aika meni reilut 4s miinukselle, mut etenemä oli kumminkin yli 4m/s. Eli aika tiukka aikaraja oli radalla. Se ja vitonen toi meille kumminkin vasta sijan 11.

Päivän vikaan vetoon hyppärille mennessä alkoi väsy jo painaa. Enkä sitte huomannut et radan alku oli ihan samanlainen kun ekassa vedossa. Jos tän olisin huomannu, nii hylkyy ei ehkä olis tullut. Nimittäin jos olisin lähtenut ite vasemmalta puolelta nii tod.näk. olisin pystyny klaaraamaan sen kolmannen takakiertoisen hypyn. Mut nyt olin ite kuitenkin oikeella puolella ja kakkoshypyllä niin paljo myöhässä etten voinu tehdä mitään kun Xena hyppäs kolmosen vika suuntaan.
Taas samoin kun ekallakin radalla hylkyy lukuunottamatta mein meno oli mun mielestä ihan helvetin hyvännäköistä.

Vaiks nyt taas pari hylkyy tulikin hankittua, se ei paljo paina. Mul oli nyt joka radalla ihan saakelin kivaa. Vaiks Xena olikin vähä niiku viulun kiäli. Se tuo vaan vähä lisäjännitystä suoritukseen. Se ny ei mikään uutinen sinällään oo et mein startit oli taas aika kaaoottisia. Ekas ja tokas vedossa mää pystyin jotenkin hallittee Xenan ylitse pursuavan energian.Mut vikassa startissa se oli jo melkein mahdotonta.
Tänään tapahtu kumminkin niin paljon hyviä saioita et ei panene olla naama norsun kärsällä. Ja nolla oli kumminkin taas kerra hyvin lähellä.

Hyvää "kevään" jatkoa

1 kommentti:

Lena ja Hurrilat kirjoitti...

ONNEA hienosta "comebackista"! Kiva, että Xenan toipuminen mennyt hyvin ja kilpakaverisi on taas kovassa iskussa! KIITOS vielä hyvistä treeneistä la. Jäi todella hyvä fiilis! :)