sunnuntai 14. helmikuuta 2010

AKVA ja Xena ATT:lla 13-14.2. 2010

Caramba!

Taas on yks rankka viikonloppu takana ja kutakuinkin kunnialla selvittiin.
Vähä taas jänskätti vuoden eka kolmosten kisa,kun AKVAlla oli takana kolmen kuukauden tauko.

Kolmosissa oli taas kertaallisen kova taso kun paikalla oli sekä entisiä , että nykyisiä maajoukkue-koirakoita.Tuomarina toimi J.Nyberg ja oli taas tehny ihan omanlaisensa radan.Hemmetin tiukkoja käännöksiä ja paljon takaa-kiertoja.Yleensä nää radat on sopinu AKVAlle ja on ollu helppo tehdä plus-miinus nollia.Vaan ei tällä kertaa,AKVAlla oli meinaan niin kova vauhti,et en meinannu perässä pysyy.Puoleenväliin tehtiin puhdasta jälkee,A:n jälkeen oli hyppy minkä jälkeen piti kääntyy 90astetta vas. pussiin.Hypyltä oli edessä olevalle hypylle ainaski 7m,mut AKVAlla oli niin kova vauhti ja oli jo ehtiny sen merkkaamaan etten enää ehtiny käskyttää takasin.Pieni pettymys,mut helvetin tärkeetä et se vauhti mikä syksyllä löydettiin on viälä tallella.

Toka veto oli hyppäri.Paine korvien välisä oli jo laskenu ja olin jo enemmän hereillä.Tästäkään ei ihan virheittä selvitty.Radalla oli kaks perättäistä hypyn takaa-kiertoo.Jälkimmäisellä AKVAn lähestymiskulma oli aika tiukka ja se kompuroi hypyllä.Muuten ihan ehee suoritus,yliaikaa kaks sekuntii mikä oli ihan ok kun ihanne-aika oli 40s.Ihan ei tavote täyttyny kun piti päästä 15 joukkoon ja sija oli 19.Kaikkein tärkeintä oli kumminki hyvä vauhti.Täytyy jatkossa alkaa käskyttämään AKVAa yhtä tiukasti kun Xenaa,ni rupee taas sijotukset paranee.


Sunnuntai-aamuna pakattiin koko lauma autoon ja lähettiin taas Turkuun päin. Nyberg jatkoi vielä tuomarointia B-kisaan,mikä oli mein eka kisa kun ei viitti näin kaukaa lähtee vielä kuuden jälkeen.
Tänään oli tärkee päivä,kun päätin kokeilla uutta startti-tyyliä.Ja se toimi.Ekaa kertaa kymmeneen kuukauteen Xena jäi ekan hypyn taa odottamaan lähtölupaa.Jumalauta,että tuntuu hyvältä ja enkä ollu heti ekan esteen jälkeen kahta metrii jäljessä.

Eka veto alko ihan hyvin hyppy,pituus ja täyskäännös vas. hyppy ja putki. Sen jälkeen hyppy ja kepit. Kepeille Xena tuli ihan helvetillisellä vauhdilla ja ohi ekan välin. Tässäkohtaa mokaili moni muukin.En heti tajunnu,et kun koira tulee ulos putkesta se näkee just sen toisen tai kolmannen välin, mihin hyvin moni nopee koira osu.Yks paikallinen kaveri kritisoi,et oli vähän turhan vaikee juttu ykkösille.No A:lta onnistuttiin viälä hankkimaan vitonen. Aika jäi miinukselle reilu 7s. ja ennen viimistä koirakkoa oltiin viälä kolmantena.Mein huonoks onnex se viiminen oli kans pyrtsi ja meni vitosen turvin mein ohi,tosin heikommalla ajalla. Kisassa ei tullu yhtään 0-tulosta,eli 5 vähemmän ja olis taas voitettu. Kyllä osas taas ihmisen mukulaa vituttaa.

Viimeseen vetoon vaihtui tuomarix Leena Rantamäki-Lahtinen ja tääkin kisa oli hyppäri. Kattelin kentän reunalla,kun rataa rakennettiin ja kauhistuin jo siinä vaiheessa kun näin,et olis tulossa todellinen vauhti-rata. Kolme kappaletta 5-6 esteen suoraa.Kepit, yks putki ja 20 hyppy-estettä,Bloody hell!!!
Xena jäi taas odottamaan lupaa,mut kakkos-hypylle oli liian pitkä matka ja ennen ku ite ehdin sille, ni tää tuli jo musta ohi. Mut ei se mitään, kyl sitä näki myös kolmosissa tapahtuvan. No kumminkin kolmos-hyppy oli vähän eri linjassa kakkoseen nähden ja olin siihe ajatellu valssia, mut varaslähdön takii se muuttukin takaa-leikkauksex. Sen jälkeen ei paljo muuta käskyä tarvittu kun ETEEN! Xena kellotti 160m pitkällä radalla ajan 34,43. Kepeillä oli pientä häsläystä ja se meni ekaan väliin perse edellä, mut korjas tilanteen hienosti ite. Ja tuomarin käsi ei noussut. Maaliin tullessa taululla oli viälä nolla. Mut tuloksiin kirjattiin vitonen. On se meinaan saatanan kumma kun joka kerta noit vitosia arvotaan jälkeenpäin. Sen takii täyty taas jännittää melkei loppuun asti,kun ennen sitä toista pyrtsiä oltiin kakkosia. Kolmannex kumminki tipahdettiin, mikä ei sinällään merkkaa paskaakaan kun ATTllä kaikki palkinnot ja ruokapussit on samankokosia. Kuuluttajalta tuli kyl erikois-maininta, ett palkinnoilla on kaks pyrtsiä, se kun ei oo ihan tavallista edes ison seuran kisoissa.

Ei tää ny ihan paska viikonloppu sinällään ollu,enemmän kummonki tapahtu hyviä juttuja. Ja tää oli kumminki kolmas perättäinen ATT reissu kun on kotiin tuomisiksi muutakin kun mulkku otsassa.
Palikat rupee olemaan pikkuhiljaa paikollaan, hienosäätöä vaille.Täst on hyvä jatkaa sanos Kimikin.






1 kommentti:

Lena ja Hurrilat kirjoitti...

No niin, rupee näyttään hienolta,
ne tulostaulun näytöt kun ei tule tuomarisihteeriltä niin ne ei aina valitettavasti sitten myöskään kerro totuutta. Vielä kun vauhtia parilla on tunnetusti ei kaikkea huomaa, mutta kyllä pian natsaa!
Onnea palkintosijasta!