sunnuntai 15. marraskuuta 2009

Piirinmestaruuskisat 14.11.

Rok,Rok
Oli taas se aika vuodesta, kun ratkottiin Satakunnan parhaat koirakot.Tänä vuonna kisat pidettiin Wecan hallilla, mikä oli vuoden-aikaan nähden oiva valinta.Pakkasta ei ollu kun muutama aste, mut tuuli teki ilmasta vähän pirun kylmän.P.Kerminen mainosti, et heillä on periaatteessa lämmitettävä halli kun grilli on kuuma.Kaasu vaan ei riittäny koko hallin lämmitykseen.

Asiaan... Kilpailijoilla oli mahdollisuus kolmeen starttiin, joista kaks vikaa oli mest.kisoja.Joka rata oli Marjo Heinon laatima.Täytyy sanoa,et nää radat oli mun vaiherikkaan urani oudoimmasta päästä.
Ekalla radalla 1.hypyn jälkeen käännyttiin tiukasti vas. kahteen vierekkäiseen U-putkeen.Täs oli eka vaaran paikka, kun samalla linjalla 1.hypyn kans oli 8. hyppy. Seuraavat pari hyppyy ,A ja keinu oli suht suoraviivasta.8.oli 3/4 ympyrän muodossa kolmen sarja, mistä päästiin kepeille. Oik. viistoon hyppy, putki takaa-kierto hyppy ja sama putki toispäin.Hyppy muuri ja hyppy takaa-kiertäen. Hyppy puomi ja pari hyppyä. Puomin jälkesen hypyn vieressä oli taas putkenpää kivasti houkutuklsena.
Rata meni AKVAn osalta suurin piirtein suunnitellusti. Vauhti oli ihan hyvä ja ohjattavuus parasta A-ryhmää.Meille näkyy vaan nyt tulleen toi kolmannex viimisen esteen kirous.Kahdessa perättäisessä kisassa toi este on ollu puomi ja aina tähän tullessa on ollu puhdas rata alla. Jostain ihmeestä on tarvinnu alkaa varmistamaan kontaktia ja sillon menee perseelleen. Alux luulin et lähin liian aikasin kääntyy seuraavalle esteelle, mut digi-tallenne osotti et teen siinä jonkun idioottimaisen neitiniiauksen, ja tän takii AKVA pomppaa yli kontaktin.Täst kisasta siis vitonen +1,5s.

Toka kisa alko mun osaltaihan perseestä.Mein edestä oli jääny kaks koirakkoo pois,enkä sitä tienny.Olin viäl sivummalla AKVAa viihdyttääs kun jo kuulutettiin radalle.Ekat 8 estettä olin ihan pihalla,et missä mennään.Jälkeenpäin en edes muistanu tehtiinkö oikee rata.Ilmesesti tehtiin kun tuloksissa luki 0 +1,75s.Tälläkin kertaa 1.hypyn linjalla oli 3.hyppy, minkä ohi mentiin putkeen. Ja jossain kohtaa kesken pitkän suoran täyty tehä takaa-kierto.Miniluokassa loppuun oli laitettu kolmois-sarja,mitä ennen piti mennä kapeesta välistä oli hypyn ja putken alkupään ja sarjan a:n jälkeen putki oli taas härsynä. Tätä oli mun harmix helpotettu ja sarjaan jäi vaan b ja c esteet. Ja näinollen kaks ansaa vähemmän.AKVAn olisin uskonu siitä härdellistä selviävän, mut nopeemmille koirille se olis varmaan ollu turmiollisempaa.

Joku selitys täytyylöytyä,mix palattiin taas yliaikoihin.Ratojen alkupäät oli sellasia, ettei päästy hyödyntämään taannoin opittua startti-menetelmää, eli pitkää kiitorataa ennen ekaa estettä.Se toii aikaa varmaan pari sekuntii lisää kun AKVA ei saanu heti isoa vaihdetta päälle.
Sijotukset kisoissa oli 11 ja 10.Mestaruus mittelössä se vaikutti siten,et sij. tuli 5.Tavotteena oli lähtee parantamaan viime vuoden 6s sijaa eli mission completed.
Palkintojen jaossa koin suurta riemua kun kaksi seurakaveria ja hyvää ystävää palkittiin mest.kisojen kakkosena ja kolmosena.Lenalle ja Pasille suunnnattomasti onnea.Jätte kiva.

Pentu-uutisia sen verran,et Adan viiminenkin pentu lähti lauantaina.Alkaa elämä meillä palautuu normaalix? Unkarin poika Max voi silti rauhaa vielä viivyttää.Hyvin se on kyl kotiutunu ja leikkii Xenanki kans.Eka yö ilman pikkukavereita meni hyvin ja nukkui tänään yheksään asti.Adan pentujen aikaan herätys tuli seittämältä.
Nyt rupeen väsäämään ilmottautumista tsaun kisoihin.Palaillaan

2 kommenttia:

Johanna ja Halla kirjoitti...

Teillä oli kyllä tosi kovia kisakumppaneita! Notta siihen nähren hieno suoritus!

Susann kirjoitti...

Hyvinhän se meni kovassa mediseurassa ! Ja onnea teille vielä uudesta minikoirasta Maxista :)